Over ons Markten Werken bij Nieuws Contact Vacatures Over ons Over ons Markten Markten Werken bij Werken bij Nieuws Nieuws Contact Contact Zoeken Vacatures
Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact
Oplossingen Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact Zoeken Contact

Vroegsignalering van schulden

Op 1 januari 2021 is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening gewijzigd. Met deze wetswijziging is onder andere de vroegsignalering van schulden een verplichte taak geworden voor gemeenten.

Onze automatiserings- oplossingen

Vroegsignalering van schulden

Op 1 januari 2021 is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening gewijzigd. Met deze wetswijziging is onder andere de vroegsignalering van schulden een verplichte taak geworden voor gemeenten.

Het vroegtijdig signaleren van schulden

U zit middenin de implementatie en invulling van vroegsignalering. We begrijpen dat daar veel bij komt kijken, waaronder regelmatig contact met externe partijen en het herzien van bestaande taken. Aansluitend is er regelmatig onduidelijkheid over het beleggen van vroegsignalering, hetzij bij de wijkteams, hetzij bij de afdeling schuldhulpverlening. 
Een effectieve vroegsignalering van schulden begint bij het ontvangen, matchen en verwerken van de juiste signalen. Alleen dan kunt u inwoners met financiële problemen helpen en voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.
De signalen die u hiervoor nodig heeft kunt u in de praktijk op een tweetal manieren ontvangen en verwerken. Beide opties worden hieronder beschreven.

RIS - Inforing

Inforing biedt gemeenten met behulp van RIS Matching en RIS Vroeg Eropaf een manier om signalen te ontvangen, te matchen en op te volgen.
Met RIS Matching kunt u gegevens verzamelen en matchen afkomstig van verschillende bronnen. Zo kunt u beter bepalen wat de urgentie is van de financiële problemen per huishouden.
Met RIS Vroeg Eropaf beschikt u over een regiesysteem waarmee enkelvoudige meldingen doorgegeven worden op basis van een postcode. U kunt iedere melding individueel oppakken en afhandelen. Met behulp van RIS Vroeg Eropaf kunt u bepalen welke inwoners het beste te benaderen op basis van de signalen die u heeft ontvangen.
Meer over RIS leest u op de website van Inforing.

Vindplaats van schulden - BKR

De Stichting BKR brengt met haar oplossing genaamd de Vindplaats van Schulden inwoners met betalingsachterstanden in kaart. Met deze informatie kunt u als gemeente inwoners op eigen initiatief benaderen en vroegtijdig hulp bieden.
Evenals bij RIS zijn verschillende organisaties aangesloten bij de Vindplaats van Schulden, met als doel het realiseren van een zo volledig mogelijk klantbeeld. Denk aan betalingsachterstanden bij energiemaatschappijen, woningcorporaties en zorgverzekeraars.
Meer over de Vindplaats van Schulden leest u op de website van BKR.

Van matchen naar registreren

Wanneer u een keuze heeft gemaakt voor RIS of de Vindplaats van Schulden, dan heeft u voor het doorzetten van gegevens een geschikte backoffice applicatie nodig. Een applicatie waarin u de benodigde acties kunt registeren én opvolgen.
Zo komt u middels vroegsignalering in contact met mensen zowel met als zonder problematische schulden. Om u te helpen op een efficiënte manier betalingsregelingen te treffen met schuldeisers hebben we in Stratech Perspectief de module NPS ontwikkeld. Stratech NPS helpt u met het treffen van betalingsregelingen bij niet problematische schulden, om op uw beurt uw cliënten te helpen met het aflossen van hun schulden. Ook houdt u meer grip op het proces rondom de aflossing.
Hoe ver bent u met de implementatie van vroegsignalering en kunt u daar wel hulp bij gebruiken? 

Meer weten?

Met Stratech als kennispartner bent u altijd verzekerd van de juiste ondersteuning van uw dagelijkse sociaal financiële werkprocessen. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen?

Contact contact-Rene-Kock-zwartwit-transparant

René Kock
Account Manager Stratech Social

knowhow

knowhow

Altijd zicht op uw cliënt én grip op de financiën: twee zaken die erg belangrijk zijn. Wij begrijpen uw dagelijkse processen en ontzorgen u met onze totaaloplossing.

Onze oplossingen
Oplossingen voor Schuldhulpverlening Bewindvoering Budgetbeheer Kredietverstrekking Contact & support Bedrijfsgegevens Brochure aanvragen Klantenportaal Download TeamViewer Aanmelden voor training Uitgelicht

De gemeente Heerenveen gaat voor efficiënt en gebruiksvriendelijk

Persoonlijke benadering en inzicht voor cliënten bij BuroNed

053 - 480 4080 info@stratechsocial.nl Privacy & Cookies Voorwaarden © 2023 Stratech