Over ons Markten Werken bij Nieuws Contact Vacatures Over ons Over ons Markten Markten Werken bij Werken bij Nieuws Nieuws Contact Contact Zoeken Vacatures
Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact
Oplossingen Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact Zoeken Contact

Stichting De Schuldencoach

Stichting De Schuldencoach werd in 2012 opgericht. Vlak na de oprichting heeft De Schuldencoach gekozen voor Stratech Perspectief en zijn ze sterk gegroeid.

Stichting De Schuldencoach

Stichting De Schuldencoach werd in 2012 opgericht. Vlak na de oprichting heeft De Schuldencoach gekozen voor Stratech Perspectief en zijn ze sterk gegroeid.

Werkveld
Bewindvoering
In het kort
  • Opgericht in 2012
  • Kwaliteit
Heb je vragen?
Ik ga graag in gesprek

Stichting De Schuldencoach gaat voor kwaliteit met Stratech

Stichting De Schuldencoach voert beschermingsbewind uit, waarvan het merendeel van de dossiers schuldenbewinden zijn. "De stichting heeft als doelstelling om mensen te helpen financieel gezond te worden en/of te blijven. Dat proberen we te bereiken door beschermingsbewind in te stellen. Het hoeft natuurlijk niet te zijn dat mensen met schulden binnenkomen, we hebben ook bewinden zonder schulden. Dat zijn mensen die hier komen en aangeven wel graag bewindvoering te hebben, want dat voorkomt dat ze in de problemen komen.", aldus Anne-Oetze van der Burg.

Van intake tot doorverwijzing naar schuldhulpverlening

Nieuwe klanten die zich melden bij De Schuldencoach worden gevraagd het intakeformulier op de website in te vullen. "Als dit lukt, weten we al meteen dat er een motivatie is. Wanneer het niet lukt, krijg je vaak later ook problemen met deze klanten. Daarom willen we dat intakeformulier volledig ingevuld hebben", aldus Anne-Oetze. Daarna worden de mensen uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek, hierbij is het voor Anne-Oetze erg belangrijk dat hij en zijn collega's het vertrouwen hebben de cliënt echt te kunnen helpen. Indien dit het geval is wordt de aanvraag ingediend bij de rechtbank. Wanneer er uitspraak is gedaan begint de periode van het bewind.
Anne-Oetze schetst hoe een traject voor de cliënt er uit ziet: "Standaard gaan we 13 maanden stabiliseren. In deze periode beheren we alle inkomsten en uitgaven en zorgen we ervoor dat het volledige inkomen binnenkomt door bijvoorbeeld het aanvragen van toeslagen. Daarnaast brengen we de schulden in beeld. Wanneer dat in beeld is en het inkomen stabiel is, worden de cliënten doorverwezen naar de schuldhulpverlening".

"Nadat we onze stichting vorm hadden gegeven en bepaald hadden wat we wilden gaan doen, werd al snel duidelijk dat we goede software nodig hadden."

"We hebben, na een vergelijking met diverse partijen, gekozen voor Stratech. De belangrijkste reden van deze keuze was dat Stratech Perspectief ook ondersteuning biedt voor schuldhulpverlening."

Kwaliteit van dienstverlening staat voorop

Voor de Schuldencoach is het belangrijk dat ze kwaliteit kunnen leveren. "Omdat we de kwaliteit voorop willen stellen, hebben we het afgelopen jaar qua aantal cliënten op de rem getrapt. We willen de huidige portefeuille kwaliteit blijven bieden, dat is voor ons belangrijk. We willen ervoor zorgen dat de dossiers naar de schuldhulpverlening toe gaan", zegt Anne-Oetze.

Betrouwbare software die goed ondersteunt is belangrijk

De Schuldencoach is mede in staat deze kwaliteit te leveren door de ondersteuning van Stratech Perspectief. "Het belangrijkste aspect van software is dat het betrouwbaar is. Het gaat om betalingsverkeer en hetgeen je erin zet, moet ook op die manier worden uitgevoerd. Je moet erop kunnen vertrouwen dat het betalingsverkeer goed loopt." Een ander aspect dat Anne-Oetze erg belangrijk vindt is dat de software ondersteunend is: "Het moet werk uit handen nemen en je ondersteunen. Bijvoorbeeld met het vastleggen van schulden".

Postverwerking en dossiermogelijkheid: 'je ziet hier geen ordners'

"Andere ondersteuning van de software is bijvoorbeeld het vastleggen van stukken in een dossier zodat je stukken eenvoudig terug kunt vinden. Dat is ook belangrijk, want heel vaak heb je toch bepaalde stukken weer nodig voor bijvoorbeeld aanvraag voor de bijstand of kwijtschelding. Dat kunnen we met Stratech Perspectief efficiënt doen." Stichting de Schuldencoach maakt gebruik van de DMS koppeling uit Stratech Perspectief en heeft ook een digitaal archief. Anne-Oetze vertelt hierover: "Sinds we dat hebben gaat de postverwerking veel sneller en kun je stukken makkelijk terug vinden. Dat staat allemaal in het digitale dossier. Dat is gekoppeld met Stratech en wordt aan het juiste dossier toegeschreven. Als je dat niet zou hebben in de software, heb je mappen vol en kasten voor met ordners. Die zie je hier niet. Dat is ook een voordeel: dat je papierloos werkt".

Efficiënt werken: 'meer cliënten met minder mensen'

"Een ander groot voordeel van het gebruik van Stratech Perspectief is dat we minder personeelsleden nodig hebben op het aantal dossiers. Het neemt ons werk uit handen, waardoor we meer cliënten kunnen doen met minder mensen. We kunnen door de software ondersteuning efficiënter werken", vertelt Anne-Oetze.

Eenvoudig voldoen aan verplichtingen als bewindvoerder

Daarnaast kan de stichting door het gebruik van Stratech Perspectief eenvoudig voldoen aan de eisen van de rechtbank. Anne-Oetze vertelt hierover: "Cliënten kunnen in de portal inloggen en zelf hun gegevens inzien. De meeste cliënten maken daar gebruik van en zo voldoen wij aan de eis van inzage in de financiële gegevens. Daarnaast maken we met één druk op de knop de rekening & verantwoording. Doordat we alle cliëntgegevens vastleggen in de schermen van Stratech Perspectief, voldoet de Schuldencoach ook aan de eisen van de rechtbank.

Meer referenties

Lees hier andere ervaringen van tevreden gebruikers.

Media---Paragraph---Stock1

Mijn Rechterhand

Snelle groei Mijn Rechterhand Bewindvoering door automatisering

Lees verder
Media---Paragraph---Stock3

Stichting Esdégé-Reigersdaal

Snellere bewindvoering met de inzet van Stratech Perspectief

Lees verder

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software voor uw organisatie? Neem voor een geheel vrijblijvende demonstratie contact met ons op!

Contact CTA-banner-contact-Rene-Kock-zwartwit-transparant

René Kock
Account Manager Stratech Social

knowhow

knowhow

Altijd zicht op uw cliënt én grip op de financiën: twee zaken die erg belangrijk zijn. Wij begrijpen uw dagelijkse processen en ontzorgen u met onze totaaloplossing.

Onze oplossingen
Oplossingen voor Schuldhulpverlening Bewindvoering Budgetbeheer Kredietverstrekking Contact & support Bedrijfsgegevens Brochure aanvragen Klantenportaal Download TeamViewer Aanmelden voor training Uitgelicht

De gemeente Heerenveen gaat voor efficiënt en gebruiksvriendelijk

Persoonlijke benadering en inzicht voor cliënten bij BuroNed

053 - 480 4080 info@stratechsocial.nl Disclaimer Privacy & Cookies Voorwaarden © 2023 Stratech