Over ons Markten Werken bij Nieuws Contact Vacatures Over ons Over ons Markten Markten Werken bij Werken bij Nieuws Nieuws Contact Contact Zoeken Vacatures
Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact
Oplossingen Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact Zoeken Contact

Gemeente Oss

De Gemeente Oss heeft een duidelijk beleid voor de uitvoer van de schuldhulpverlening. Sinds enkele jaren worden ze hierin ondersteund door de softwareoplossing van Stratech.

Gemeente Oss

De Gemeente Oss heeft een duidelijk beleid voor de uitvoer van de schuldhulpverlening. Sinds enkele jaren worden ze hierin ondersteund door de softwareoplossing van Stratech.

Werkveld
Schuldhulpverlening
In het kort
  • Stabiliteit

  • Efficiënter werken

Heb je vragen?
Ik ga graag in gesprek

Efficiënte schuldhulpverlening

Neeltje van Haandel, kwaliteitsmedewerkster van de Afdeling Zorg, vat de ervaringen samen: "Wij hebben goede ervaringen met Stratech; wat prettig is, is dat jullie echt meedenken als er zaken spelen en dat er veel ontwikkeld wordt. Daarnaast draait het systeem stabiel, dat is heel fijn en ook erg belangrijk met betalingsverkeer". 

Eén van de redenen om destijds voor Stratech Perspectief (toen nog Stratech-SHV) te kiezen was dat men efficiënter moest gaan werken. "Daar zijn we zeker in geslaagd", zegt Neeltje. Voorheen maakte de gemeente gebruik van een klantvolgsysteem en losse Excelsheets, zonder een boekhoudpakket.

"Het is zo veel efficiënter geworden dat we gemakkelijk elkaars werk kunnen overnemen en dat je in één overzicht alles van de klant ziet wat je wilt zien, zoals het schuldenoverzicht en de begroting."

Inmiddels wordt Stratech Perspectief ook gebruikt als inzage-systeem. "Wanneer een klant belt, kan de telefoniste in Stratech zien wie de begeleider is. Zij hebben verder niet veel mogelijkheden. Je kunt dat in de software goed afschermen. Het is erg prettig dat je op elk veld kunt aangeven wie wat mag zien."

Grip en inzicht

Met Stratech Perspectief beschikt de gemeente over een cliëntvolgsysteem waarbij continu inzichtelijk is wat de status van de cliënt is. Neeltje bevestigt dit: "Met de software kun je de cliënt goed volgen, in één oogopslag is zichtbaar waar we mee bezig zijn met de klant. Dat is juist belangrijk omdat schuldhulpverleningstrajecten vaak lange trajecten zijn." Geert van de Steeg, administratief ondersteuner van de afdeling Zorg, voegt hieraan toe: "De goede stappen zitten in de software: als je iets afhandelt, kun je een vervolgstap nemen. Je wordt constant herinnerd aan wat je nog moet doen.

Naast inzicht heeft de gemeente nu ook meer grip. "We kunnen eenvoudig de juiste cijfers uit de software halen, zoals management informatie en werkvoorraden. Hierin is inzichtelijk waar een begeleider allemaal mee bezig is, deze verslagen dienen dan ook als input voor de gesprekken met de teamleider", aldus Neeltje.

Overzichtelijke software

De overzichtelijkheid van de applicatie wordt als een groot pluspunt ervaren. Neeltje vat dit als volgt samen: "Stratech Perspectief sluit goed aan bij wat we wilden en hoe we werken. Zo kunnen we alle gegevens kwijt, hebben we duidelijke overzichten van cliënten, zien we waar de cliënt staat in het traject en is het een systeem met een heldere logica waardoor men er eenvoudig mee kan werken". Geert vult aan: "De overzichtelijkheid van het systeem geeft rust, je hoeft niet meer meerdere programma's naast elkaar te openen en je kunt documenten op alle plekken in het systeem openen".

Een ander groot voordeel voor de Gemeente Oss is dat zij in Stratech Perspectief nu zelf eenvoudig brieven en documenten kunnen aanpassen. Volgens Neeltje: "Het systeem leent zich er prima voor om eenvoudig dingen aan te passen in documenten".

Continue aanscherping van processen

De Gemeente Oss is continu op zoek naar aanscherping van de processen. Sinds het afgelopen jaar maken ze bijvoorbeeld gebruik van automatische acties en meldingen waardoor de consulent heel erg geleid wordt in het proces. "Stratech is een erg flexibel systeem, we konden het zo inrichten dat het precies aansloot op ons proces", licht Neeltje toe.

Budgetbeheer in eigen hand met interne bankrekeningen

Dat de gemeente continu in ontwikkeling is, blijkt ook uit het feit dat zij ook begonnen zijn met het gebruik van interne bankrekeningen. Over de redenen en voordelen van deze keuze zegt Neeltje: "Prettig hierbij is dat we niet meer afhankelijk zijn van banken voor het uitvoeren van het budgetbeheer. We hebben gewoon één hoofdrekening en misschien nog wat verdeelrekeningen eronder bij de huisbank van de gemeente. Er kan dan dus ook geen bankbeslag op de rekeningen van de klant worden gelegd. Toen de rekeningen voorheen op naam van de klant stonden, kon dat wel. Wij vinden het prettig dat we het echt in eigen hand kunnen houden. Dat was voor ons wel heel belangrijk. Daarnaast is het ook kostenbesparend doordat we niet zoveel rekeningen hoeven te openen. We hebben een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden en we zijn er wel op uitgekomen om alles binnen Stratech goed te benutten omdat we dan alles zelf in de hand houden."

Samenwerking met Stratech

Regelmatig organiseert Stratech panel- en gebruikersdagen om met haar klanten te brainstormen over de toekomst van de software. Neeltje ervaart dit als erg prettig: "Op zo'n dag spreek je ook veel andere gebruikers, je ziet dan ook wat er bij hen speelt. Dat is leerzaam. Daarnaast merk je dat er in elke update ook zaken zitten die tijdens de paneldagen genoemd zijn".

Meer referenties

Lees hier andere ervaringen van tevreden gebruikers.

Media-Paragraph-2

Stadring51

Amersfoortse schuldhulpverlener helpt cliënten met schulden door het verstrekken van saneringskredieten.

Lees verder
Media-Paragraph-Gemeente-Peel-en-Maas-01

Gemeente Schagen

De juiste ondersteuning van het werkproces in de gemeente Schagen.

Lees verder

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software voor uw organisatie? Neem voor een geheel vrijblijvende demonstratie contact met ons op!

Neem contact op CTA-banner-contact-Rene-Kock-zwartwit-transparant

René Kock
Account Manager Stratech Social

knowhow

knowhow

Altijd zicht op uw cliënt én grip op de financiën: twee zaken die erg belangrijk zijn. Wij begrijpen uw dagelijkse processen en ontzorgen u met onze totaaloplossing.

Onze oplossingen
Oplossingen voor Schuldhulpverlening Bewindvoering Budgetbeheer Kredietverstrekking Contact & support Bedrijfsgegevens Brochure aanvragen Klantenportaal Download TeamViewer Aanmelden voor training Uitgelicht

De gemeente Heerenveen gaat voor efficiënt en gebruiksvriendelijk

Persoonlijke benadering en inzicht voor cliënten bij BuroNed

053 - 480 4080 info@stratechsocial.nl Privacy & Cookies Voorwaarden © 2023 Stratech