Over ons Markten Werken bij Nieuws Contact Vacatures Over ons Over ons Markten Markten Werken bij Werken bij Nieuws Nieuws Contact Contact Zoeken Vacatures
Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact
Oplossingen Oplossingen Listing-highlighted-cards-(alternative)---Stock1
Stratech Perspectief
Lees meer
Referenties Referenties Listing-highlighted-cards-(alternative)---Gemeente-Delft3
Tevreden klanten
Alle referenties
Nieuws & Kennis Nieuws & Kennis TEST-Highlighted-cards-Nieuws
Brochure aanvragen
Ontvang brochure
Over ons Over ons Media-paragraph-kennispartner
Over Stratech Social
Lees meer
Contact Contact Zoeken Contact

Gemeente Schagen

De gemeente Schagen heeft met de inzet van wijkteams gekozen voor een integrale benadering met zorg en ondersteuning dicht bij de inwoners. Onderdeel van deze wijkteams is de specialisatie Schuldhulpverlening. De consulenten met deze specialisatie worden ondersteund door Stratech Perspectief.

Gemeente Schagen

De gemeente Schagen heeft met de inzet van wijkteams gekozen voor een integrale benadering met zorg en ondersteuning dicht bij de inwoners. Onderdeel van deze wijkteams is de specialisatie Schuldhulpverlening. De consulenten met deze specialisatie worden ondersteund door Stratech Perspectief.

Werkveld
Schuldhulpverlening
In het kort
  • Toegankelijke schuldhulpverlening
  • Ondersteuning van het werkproces
  • Eenvoud
Vragen?
Ik ga graag in gesprek

De juiste ondersteuning van het werkproces

Het wijkteam is er voor informatie, advies en ondersteuning met betrekking tot hulpvragen. De wijkteams zijn opgebouwd uit verschillende disciplines: Jeugd, Zorg, Participatie en Schuldhulpverlening. De kennis wordt gebundeld en gebruikt om de inwoners te helpen onder het motto: één gezin, één plan, één regisseur.

Belangrijk in de integrale benadering is dat de hulp en ondersteuning dicht bij de inwoner is. Er zijn vier wijkteams, gebaseerd op de ligging. Een telefonische screening door het sociaal telefoonteam toont aan welke hulpvragen er zijn. Op basis hiervan wordt een consulent uit het wijkteam gekoppeld. Deze gaat vervolgens op huisbezoek, het zogenoemde 'keukentafelgesprek'. De gespecialiseerde consulent kijkt integraal naar de problemen of hulpvragen en de mogelijke oplossingen.

Björn ervaart diverse voordelen van het werken in een wijkteam: "Het grootste voordeel is dat je hele korte lijnen hebt. Doordat alle specialisaties zijn vertegenwoordigd in het wijkteam en je iedereen in het wijkteam kent, kun je snel schakelen en sneller problemen signaleren. Dat is in het belang van de cliënt. Je bent samen verantwoordelijk voor een wijk, hierdoor gaat de communicatie vele malen sneller. En omdat je in de wijk zit, is de hulpverlening ook dichter bij de inwoner. Men heeft één contactpersoon, dat wordt als prettig ervaren".

Specialisatie schuldhulpverlening

Binnen de wijkteams is schuldhulpverlening als specialisatie vertegenwoordigd. "Op het moment dat er financiële problemen zijn, doen we een aanvraag voor schuldhulpverlening. Nadat hierover een besluit is genomen, begeleiden we de cliënt naar een schuldhulpverleningstraject. Het volledige traject doen we zelf", vertelt Björn.

In het schuldhulpverleningstraject worden de consulenten ondersteund door de software van Stratech. Aan de keuze voor Stratech Perspectief is een aanbestedingsprocedure voorafgegaan. De aanleiding voor deze aanbesteding was volgens de gemeente Schagen: "dat de toenmalige applicatie niet aan de verwachtingen voldeed, waardoor de consulenten wijkteam met de specialisatie schuldhulpverlening onevenredig veel tijd kwijt waren met het uitvoeren van hun werkzaamheden". De gemeente wilde met de aanbesteding direct een verdere professionaliseringsslag maken in de schuldhulpverlening. De software van Stratech kwam in deze aanbesteding als beste oplossing naar voren.
Voor Björn is het erg belangrijk dat de software het werkproces ondersteunt. "In het algemeen is het voor een ondersteunend softwarepakket belangrijk dat er een goede workflow inzit. Die workflow moet logisch zijn, daar heeft de eindgebruiker veel aan". Hij geeft hierbij ook aan dat de gemeente Schagen lid is van de NVVK en dus ook de werkwijzen van de NVVK volgt. Stratech Perspectief kan worden ingericht conform de NVVK werkprocessen.

De gemeente Schagen heeft de software nu enige tijd in gebruik. Naast de ondersteuning van het werkproces, ervaart Björn diverse voordelen: "Het grootste voordeel van het werken met Stratech is het eenvoudig kunnen genereren van betalingsvoorstellen. Dat gaat veel makkelijker dan voorheen. Dat je eenvoudig een aanbod kunt berekenen en de schuldenlijst op meerdere manieren kunt hergebruiken, is erg praktisch."
Daarnaast worden de mogelijkheden voor documentbeheer gewaardeerd door de gemeente. "We hebben nu veel meer mogelijkheden en kunnen alles afstemmen op onze werkwijze. We hebben de implementatie direct aangegrepen om een verbeterslag door te voeren", vertelt Björn.

Zaakgericht werken biedt inzicht

Gemeentebreed is men momenteel bezig met de implementatie van zaakgericht werken. Het voordeel hiervan is dat er meer controle is over daadwerkelijke zaken. Met een koppeling tussen het zaaksysteem en Stratech Perspectief kunnen zaak- en documentgegevens uitgewisseld worden. Björn licht toe: "Door de status van schuldhulpverleningsprojecten uit te wisselen, is dit direct inzichtelijk voor het hele wijkteam. Je weet dat er iemand met een cliënt bezig is en in welke fase men zit. Een ander groot voordeel is dat documenten rechtstreeks kunnen worden opgehaald. Je hoeft hiervoor niet tien verschillende applicaties te openen, dat werkt veel efficiënter".

"Vlekkeloze implementatie"

De implementatie van de software verliep volgens Björn "vlekkeloos". De Consultants van Stratech waren regelmatig op locatie aanwezig voor de inrichting van de software. "In overleg hebben we gekeken hoe de software zo efficiënt mogelijk kon worden ingericht, daar is men goed in geslaagd. De samenwerking verliep heel goed. De Consultants waren erg behulpzaam en ze boden zowel in het implementatietraject als tijdens de live-gang de juiste ondersteuning".

Goede en snelle serviceverlening

Nu de software enige tijd in gebruik is, is de Servicedesk van Stratech het primaire aanspreekpunt bij vragen of problemen. Deze serviceverlening vanuit Stratech wordt als prettig ervaren. "De contacten met de Servicedesk zijn goed. Zij kunnen snel hulp bieden, dat is ideaal. Daarnaast is er het klantenportaal waar veel informatie op te vinden is, daar kijken we altijd eerst op", aldus Björn.
Tot slot vragen we Björn wat hij het leukst vindt aan zijn werk. "Ik word blij als ik mensen echt geholpen heb, dat is waarvoor ik hier zit. Niet voor alle administratie, die krijg je er gratis bij." Wij zijn blij Björn en zijn collega's te kunnen ondersteunen met onze software.

Meer referenties

Lees hier andere ervaringen van tevreden gebruikers.

Media-Paragraph-13-Gemeente-Zutphen

Gemeente Oss

De Gemeente Oss heeft een duidelijk beleid voor uitvoer van de schuldhulpverlening. Met ondersteuning door de software van Stratech.

Lees verder
Media-Paragraph-2

Stadsring51

De Amersfoortse schuldhulpverlener Stadsring51 helpt cliënten met schulden door het verstrekken van saneringskredieten.

Lees verder

Neem contact op

Benieuwd naar de mogelijkheden van onze software voor uw organisatie? Neem voor een geheel vrijblijvende demonstratie contact met ons op!

Contact CTA-banner-contact-Rene-Kock-zwartwit-transparant

René Kock
Account Manager Stratech Social

knowhow

knowhow

Altijd zicht op uw cliënt én grip op de financiën: twee zaken die erg belangrijk zijn. Wij begrijpen uw dagelijkse processen en ontzorgen u met onze totaaloplossing.

Onze oplossingen
Oplossingen voor Schuldhulpverlening Bewindvoering Budgetbeheer Kredietverstrekking Contact & support Bedrijfsgegevens Brochure aanvragen Klantenportaal Download TeamViewer Aanmelden voor training Uitgelicht

De gemeente Heerenveen gaat voor efficiënt en gebruiksvriendelijk

Persoonlijke benadering en inzicht voor cliënten bij BuroNed

053 - 480 4080 info@stratechsocial.nl Disclaimer Privacy & Cookies Voorwaarden © 2023 Stratech