Over ons Markten Werken bij Nieuws Contact Vacatures Over ons Over ons Markten Markten Werken bij Werken bij Nieuws Nieuws Contact Contact Zoeken Vacatures
Software Listing-highlighted-cards-Stratech-Perspectief-(navigatie)
Stratech Perspectief
Schuldhulpverlening Budgetbeheer
Cases Listing-highlighted-cards-Cases-(navigatie)
Tevreden klanten
Alle cases
Nieuws & Kennis Listing-highlighted-cards-Nieuws-(navigatie)
Perspectief Cloud Updates
Aanmelden
Over ons Listing-highlighted-cards-Over-Ons-(navigatie)
Over Stratech Social
Lees meer
Neemt contact op
Software Software Listing-highlighted-cards-Stratech-Perspectief-(navigatie)
Stratech Perspectief
Schuldhulpverlening Budgetbeheer
Cases Cases Listing-highlighted-cards-Cases-(navigatie)
Tevreden klanten
Alle cases
Nieuws & Kennis Nieuws & Kennis Listing-highlighted-cards-Nieuws-(navigatie)
Perspectief Cloud Updates
Aanmelden
Over ons Over ons Listing-highlighted-cards-Over-Ons-(navigatie)
Over Stratech Social
Lees meer
Zoeken Neemt contact op

Vroegsignalering van schulden

Op 1 januari 2021 is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening gewijzigd. Met deze wetswijziging is onder andere de vroegsignalering van schulden een verplichte taak geworden voor gemeenten.

Spreek een expert

Onze automatiserings- oplossingen

Vroegsignalering van schulden

Op 1 januari 2021 is de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening gewijzigd. Met deze wetswijziging is onder andere de vroegsignalering van schulden een verplichte taak geworden voor gemeenten.

Het vroegtijdig signaleren van schulden

Je zit middenin de implementatie en invulling van vroegsignalering. We begrijpen dat daar veel bij komt kijken, waaronder regelmatig contact met externe partijen en het herzien van bestaande taken. Aansluitend is er regelmatig onduidelijkheid over het beleggen van vroegsignalering, hetzij bij de wijkteams, hetzij bij de afdeling schuldhulpverlening.

Een effectieve vroegsignalering van schulden begint bij het ontvangen, matchen en verwerken van de juiste signalen. Alleen dan kun je inwoners met financiële problemen helpen en voorkomen dat de situatie uit de hand loopt. De signalen die je hiervoor nodig heeft kun je in de praktijk op een tweetal manieren ontvangen en verwerken. Beide opties worden hieronder beschreven.

RIS - Inforing

Inforing biedt gemeenten met behulp van RIS Matching en RIS Vroeg Eropaf een manier om signalen te ontvangen, te matchen en op te volgen. Met RIS Matching kun je gegevens verzamelen en matchen afkomstig van verschillende bronnen. Zo kun je beter bepalen wat de urgentie is van de financiële problemen per huishouden.

Met RIS Vroeg Eropaf beschik je over een regiesysteem waarmee enkelvoudige meldingen doorgegeven worden op basis van een postcode. Je kunt iedere melding individueel oppakken en afhandelen. Met behulp van RIS Vroeg Eropaf kun je bepalen welke inwoners het beste te benaderen op basis van de signalen die je hebt ontvangen.
Meer over RIS lees je op de website van Inforing.

Vindplaats van schulden - BKR

De Stichting BKR brengt met haar oplossing genaamd de Vindplaats van Schulden inwoners met betalingsachterstanden in kaart. Met deze informatie kun je als gemeente inwoners op eigen initiatief benaderen en vroegtijdig hulp bieden.
Evenals bij RIS zijn verschillende organisaties aangesloten bij de Vindplaats van Schulden, met als doel het realiseren van een zo volledig mogelijk klantbeeld. Denk aan betalingsachterstanden bij energiemaatschappijen, woningcorporaties en zorgverzekeraars.

Meer over de Vindplaats van Schulden lees je op de website van BKR.

Van matchen naar registreren

Wanneer je een keuze heeft gemaakt voor RIS of de Vindplaats van Schulden, dan heb je voor het doorzetten van gegevens een geschikte backoffice applicatie nodig. Een applicatie waarin je de benodigde acties kunt registeren én opvolgen. Zo kom je middels vroegsignalering in contact met mensen zowel met als zonder problematische schulden. Om je te helpen op een efficiënte manier betalingsregelingen te treffen met schuldeisers hebben we in Stratech Perspectief de module NPS ontwikkeld. Stratech NPS helpt je met het treffen van betalingsregelingen bij niet problematische schulden, om op jouw beurt je cliënten te helpen met het aflossen van hun schulden. Ook houdt je meer grip op het proces rondom de aflossing. Hoe ver ben je met de implementatie van vroegsignalering en kunt je daar wel hulp bij gebruiken? 

Stratech Perspectief

Cliëntvolgsysteem

Software die je helpt

Met ons cliëntvolgsysteem kun je alle activiteiten eenvoudig registreren, ordenen en beheren. Hierdoor kun je jouw aandacht besteden aan het helpen van cliënten.

Ontdek Stratech Perspectief

Plan een demo

Benieuwd hoe Stratech Perspectief jouw gemeente kan helpen om grip te krijgen op de processen omtrent schuldhulpverlening en budgetbeheer, en je werk makkelijker en leuker te maken?

Plan een demo Download brochure Listing-highlighted-cards-Amstelveen2

"Ik help je graag de processen omtrent schuldhulpverlening te vereenvoudigen!"

Erik Mijnheer
Business Manager
Terug naar alle koppelingen

knowhow

knowhow

Altijd zicht op je cliënt én grip op de financiën: twee zaken die erg belangrijk zijn. Wij begrijpen jouw dagelijkse processen en ontzorgen je met onze totaaloplossing.

Onze software
Oplossingen voor Schuldhulpverlening Budgetbeheer Managementinformatie Contact & support Bedrijfsgegevens Brochure aanvragen Aanmelden voor training Plan een demo Klantenportaal Download TeamViewer Uitgelicht

[NIEUWS] Stratech Perspectief Update | Maart 2024

[CASE] Gemeente Gouda: klaar voor de toekomst met Stratech Perspectief

053 - 480 4080 info@stratechsocial.nl Disclaimer Privacy & Cookies Voorwaarden © 2023 Stratech